DISC Persoonlijkheidsanalyse 

Waarom hebben sommige mensen weerstand tegen veranderingen terwijl andere ze juist opzoeken? Waarom zijn bepaalde mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? Waarom praten sommige mensen altijd in hoofdlijnen en willen anderen precies weten hoe iets zit? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

DISC geeft mensen inzicht in hun eigen persoonlijkheidsstijl en de verwachting van anderen. DISC geeft in begrijpelijke taal zicht op gedrag en communicatie.

Uit onderzoek blijkt dat gedragskenmerken kunnen worden gegroepeerd in vier persoonlijkheidsstijlen. Mensen met vergelijkbare stijlen vertonen specifieke gedragskenmerken die gebruikelijk zijn voor die stijl. De letters D, I, S en C vertegenwoordigen vier persoonlijkheidsstijlen.

De vier persoonlijkheidsstijlen:
  Wat meet DISC
Lees meer
  Voor wie?
Lees meer
  Aanpak en kosten 
Lees meer
  Validatie & betrouwbaarheid
Lees meer
Wat meet DISC 
DISC meet door middel van een assessment diverse aspecten. Dit resulteert in vier hoofdstijlen:

D - Hoe u omgaat met problemen en uitdagingen.
- Hoe u anderen beweegt en overhaalt tot uw standpunt.
S - Hoe u omgaat met (relationele) veranderingen in uw omgeving.
C - Hoe u omgaat met regels, details en procedures.

In ieder mens zien we in meer of mindere mate de vier basisstijlen terug. Vaak hanteren we in verschillende contexten verschillende stijlen.
Voor wie
De kracht van het DISC-instrument zit in de eenvoud van het model zonder af te doen aan de complexiteit van mensen. DISC is een instrument dat wereldwijd wordt gebruikt en dus bij internationaal opererende bedrijven kan worden toegepast.

DISC is als instrument breed inzetbaar, bijvoorbeeld binnen teams en organisaties, in het leren kennen van jezelf en de ander, bij het begeleiden van individuen en bij werving en selectie procedures. DISC brengt ieders voorkeursgedrag, communicatie en talenten in kaart. Hierdoor kunt u beter aansluiten op persoonlijke behoeften, bevordert het open communicatie, helpt bij het voorkomen, op te lossen en te verminderen van conflicten. Versterkt relaties en de samenwerking in teams en het vergroot de effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie.

DISC is een helder en toegankelijkheid analyse-instrument dat onontbeerlijk is in het portfolio van iedereen die met mensen werkt.

‌Interesse in een DISC analyse? Vraag direct een analyse aan. De DISC analyse is onderaan dit artikel te vinden.
Waarvoor DISC inzetten
Organisatieontwikkeling
• Bij verandermanagement en kwaliteitsverbetering
• In de ontwikkeling van management, bij counseling en in training
• Bij het verbeteren van dienstverlening aan klanten
Teamontwikkeling
• Voor het bouwen van productieve teams
• Bij het ontwikkelen van een krachtig salesteam
• Om de angel uit frustraties en conflicten te halen
• Ter verbeteren van de communicatie
• Bij conflictmanagement en mediation
• In teamontwikkeling en teambuilding
• Ter verbreding van inzicht in persoonlijkheidsverschillen
Individuele coaching / zelfonderzoek
• Bij het opdoen van zelfkennis
• Voor verdieping van inzicht in sterke en zwakke kanten
• Ter verbetering van communicatie
Werving en selectie
• Bij recruitment en in sollicitaties
• Bij jobcoaching en loopbaanbegeleiding
Aanpak en kosten
Het maken van een DISC-persoonlijkheidsprofiel begint met het online invullen van het DISC-assessment. Hiervoor vult u een digitale vragenlijst in. U ontvangt de vragenlijst via een link in uw mailbox.

EPAHS biedt twee DISC-assessments aan: de basisvariant voor werknemers en de leadervariant voor leidinggevenden, managers en eigenaren.
• De kosten van de basis variant bedragen € 225,- excl. BTW. Dit bedrag is inclusief een persoonlijke bespreking met één van onze DISC specialisten.
• De kosten van de leadervariant bedragen € 240,- excl. BTW. Dit bedrag is inclusief een persoonlijke bespreking met één van onze DISC specialisten.  
Validatie & betrouwbaarheid
Het DISC instrument is op verschillende onafhankelijke universiteiten onderzocht op validiteit en betrouwbaarheid. Uit deze studies blijkt dat het instrument meet waarvoor het ontworpen is (validiteit) en hoog scoort in de herkenbaarheid van de uitslag door deelnemers (betrouwbaarheids-score rond de 90%).
Direct een DISC analyse aanvragen?
Wil jij weten wat de DISC persoonlijkheidsanalyse voor jouw bedrijf / afdeling / organisatie kan betekenen? Vraag dan direct meer informatie aan!
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via ‌onderstaand contactformulier of via de Chat.
‌Je mag ons ook altijd bellen, we leggen je graag meer uit.
Bedankt voor het invullen van het aanvraagformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Verstuur

Contact

Locatie Den Helder
‌Willemsoord 29a
‌1781 AS Den Helder

Locatie Nijmegen
‌Stationsplein 26
‌6512 AB Nijmegen

T: 088 - 50 17 100
E: info@epahs.nl

Social Media

Juridisch

Meet the team

EPAHS is er om jouw organisatie te laten groeien. ‌Wij zijn hét organisatie adviesbureau die alle gebieden in balans brengt. 

Nieuwsbrief
‌‌Vacature