UWV

Regiomanager Hans Tromp

“De integrale MIOO-aanpak heeft ons echt geholpen om over te stappen naar branche teams. De missie en visie zijn nog hetzelfde, maar beide worden nu in praktijk beter doorgevoerd. Het middel is anders, de gesprekken zijn anders. De brancheteams hebben doelen, eigen teamplannen die ze bespreken. Ik geef het traject een 8,5. Het anders kijken naar dingen, die frisse blik, daar heb ik het meest aan gehad. Ik kan met de professionals EPAHS snel schakelen om een proces te beginnen. Ik heb mensen nodig die meedenken en iets met me opbouwen.”

 

De Koninklijke Marine

Hoofd Bureau MTTL CZSK, Sandra de Winter

“We zijn ontzettend dankbaar dat Evert ons heeft willen en kunnen ondersteunen. Hij heeft een zeer professionele en enthousiaste bijdrage geleverd aan de Leergang Coachen voor managers CZSK.

Dank voor het fijne contact en de mogelijkheid om hem via jullie bureau in te kunnen huren. Wie weet tot een volgende keer!”

 

Multimetaal

Directeur van Multimetaal Pim Hulsebos

“Dankzij talentontwikkeling en het samenstellen van teams op basis van persoonlijkheidstesten zoals de DISC-test en Belbin, werden medewerkers effectiever in hun functies en beter op hun plek. Belangrijke veranderingen waren een verbeterde tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers, die positief werden beïnvloed door de begeleiding van EPAHS.

Pim waardeerde de brede aanpak en kundigheid van EPAHS, maar ook de prettige omgang met de medewerkers.”

 

Directie Materieel Instandhouding

ILS-manager Directie Materieel Instandhouding, Gert Opgelder

Er heeft volgens Gert een duidelijke verbeterslag plaatsgevonden. Zo zegt Gert dat er een betere onderlinge samenhorigheid en verstandhouding heeft plaatsgevonden. Daarnaast wordt er beter gecommuniceerd en worden er taken overgenomen bij afwezigheid.

Hij is van mening dat EPAHS toegevoegde waarde biedt door ook na het project rekening te houden met nazorg, in tegenstelling tot andere adviesbureaus.

‘S Heeren Loo

Regiodirecteur van ’S Heeren Loo, Peter Droog

“Mo een goede balans laten zien. Daarnaast werd het vermogen van Mo om de medewerkers in beweging te krijgen vanuit nieuwe inzichten gewaardeerd, ondanks dat mensen lang actief zijn in de zorg.

Peter waardeerde verder de communicatie en toegankelijkheid tussen ‘S Heeren Loo en EPAHS en beoordeelde de samenwerking met een 8.

 

IHUB

Klinisch Psycholoog Opvoedpoli en Hoofd Zorg voor IHUB regio NHN, Mustafa Uriakhel

“Dankzij de samenwerking met EPAHS is er meer gezamenlijkheid in de visie ontstaan tussen verschillende organisaties, wat heeft geleid dat de verschillende aangesloten partijen besluiten kunnen nemen. Daarnaast is een passende werkwijze tot stand gekomen om het ontwikkelen van een ambulant regioteam in goede banen te leiden

Mustafa waardeert EPAHS met een 8,5 en benadrukt het persoonlijk contact dat EPAHS hanteert”

 

Opvoedpoli

Regiomanager van Opvoedpoli, Arie Verhaar

Arie heeft door de samenwerking meer inzicht gekregen in zijn leiderschapsstijl en hoe hij deze het beste kan inzetten om eigenaarschap binnen de teams te vergroten. Daarnaast benoemt Arie dat er een trots gevoel is aangewakkerd en dat mensen meer voor hun werk zijn komen te staan dan dat ze deden.

 

Klanten

Bedrijven die EPAHS al in SHAPE heeft mogen brengen: