Leiderschap

Leiderschap is een belangrijk thema binnen organisaties. Een goede leidinggevende is namelijk de sleutel tot succes! Wanneer we kijken naar het bereiken van gewenste resultaten, staat een falende of incapabele leidinggevende in de weg.

Wij geloven dat iedereen in staat is effectief leiding te geven aan een team. Echter, bevindt niet iedereen zich in de positie om zijn of haar potentie optimaal te benutten. Door het ontwikkelen van de juiste vaardigheden en competenties kan men die potentie omzetten naar een resultaat!

Wat je van ons mag verwachten
Om je tot een ware leider te laten ontwikkelen, zijn er verschillende benaderingen en stappen die je kunt nemen in het proces. Wij vinden het belangrijk om te beginnen bij zelfinzicht: welke kwaliteit bezit je momenteel al? En waar zou jij je op moeten richten om het leiderschapspotentieel in jou te kunnen benutten?
 
Nadat we meer inzicht hebben in de leider van binnen, gaan we onze horizon naar buiten verbreden. Effectief leiderschap is evengoed afhankelijk van de omgeving waarin jij opereert. Het is dus van belang om aandacht te besteden aan het team en de directe collega’s die jij aanstuurt en mee samenwerkt. Thema’s als gedrag, communicatie, betrokkenheid en gezamenlijk resultaat zijn voorbeelden van de aandachtspunten waar we ons op zullen focussen. Afhankelijk van jouw potentie en ontwikkelmogelijkheden zetten wij ons in op hetgeen waar de meeste winst te behalen valt!
 
 
Doel
‌EPAHS denkt vanuit het geheel. Geen eilandjes, geen losse eindjes. We bieden leiderschap van A tot Z en helpen je graag met:
 
Een persoonlijkheids- en leiderschapsanalyse
Integraal advies over jouw persoonlijk leiderschapspotentieel en dat van het team dat je aanstuurt
Zowel individuele als team begeleiding
De vooruitgang te laten zien, neer te zetten en goed af te ronden waarbij niet alleen de leidinggevende, maar ook het team centraal staat
 
 
Diensten
 

Geïnteresseerd?

Stuur ons een e-mail en vraag een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op: info@epahs.nl