MIOO-Filosofie

Wij geloven niet in quick wins en half werk. Met alleen een software-oplossing of alléén gelukkig personeel heb je nog geen optimaal presterende organisatie. Onze ervaring leert dat de combinatie en juiste balans tussen Mens (M), Informatiemanagement (I), Organisatie (O) en Opleiding (O) zorgt voor meer winstgevendheid!  

De kracht van integraliteit

‌De integrale aanpak, een begrip wat steeds meer onder woorden wordt gebracht in onze maatschappij. Samenwerking, verbinding, integraliteit allemaal woorden die de kracht vertegenwoordigen van het bundelen van kennis om er samen beter van te worden.

‌EPAHS moedigt deze verbinding juist aan. MIOO houdt de integraliteit in van Mens, Informatiemanagement, Organisatie en Opleiding. De balans tussen deze vier zuilen moet goed zijn om te zorgen voor een evenwichtig, effectief, efficiënt maar bovenal winstgevende organisatie.

Middels MIOO optimaliseren wij organisaties en de mensen binnen deze organisaties, zorgen wij dat de sfeer goed is op het werk, processen beter verlopen, ICT up to date is, werknemers opleidingen en trainingen krijgen die passen bij hen als persoon, bij de functie en bij de organisatie. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat medewerkers goed in hun vel zitten, de meerwaarde inzien van ontwikkeling en inzicht krijgen in zichzelf. En bij dit alles zetten wij de Mens centraal!
  Wat meet DISC
Lees meer
  Voor wie?
Lees meer
  Aanpak en kosten 
Lees meer
  Validatie & betrouwbaarheid
Lees meer
Integraliteit: het bundelen van kennis om er samen beter van te worden!
Lees onze ervaring in onderstaande scenario's:

‌‌Organisatie

Zorg

Productie

Onderwijs
MIOO-Formule
EPAHS heeft een unieke formule ontwikkeld, waarmee wij in staat zijn niet één onderdeel maar het totale plaatje te analyseren. Dit doen wij altijd vanuit de volgende aandachtsgebieden: Mens (M), Informatiemanagement (I), Organisatie (O) en Opleiding (O), want alleen de balans tussen deze pijlers zorgt voor meer winstgevendheid voor jouw organisatie! 
MENS
Het zijn de mensen binnen organisties die het mogelijk maken, zij zijn de spil van het bedrijf.
‌Wij houden ons in essentie bezig met de soft skills, van mens en organisatie, dat wat je niet kunt aanraken, de innerlijke ervaring van wat je voelt en wat dit met je doet. ‌Gelukkige mensen zijn gezondere mensen (10% afname in verzuim), gelukkige mensen vertrekken minder vaak van werkplek (10% minder verloop) en gelukkige mensen zijn productiever in het werkveld (5% toename in productiviteit) (Vincent van der Wal over werkgeluk). Zowel persoonlijk als professionele ontwikkeling is nodig zodat jouw medewerkers het beste uit zichzelf halen!
‌Want als een Mens gelukkig is binnen jouw organisatie draagt dat bij aan het succes van jouw bedrijf!
INFORMATIEMANAGEMENT
Vandaag de dag nemen we van minuut tot minuut informatie tot ons. Steeds vaker hebben we informatie nodig om te kunnen werken of omdat we gewoon zaken met elkaar willen delen.
‌Naast dat de informatievoorziening natuurlijk een goede ondersteuning dient te zijn en optimaal dient aan te sluiten op de organisatie, bedrijfs- en werkprocessen, vinden wij ook dat de mensen in de organisatie zich optimaal gefaciliteerd moeten kunnen voelen door ict. Dit vergroot het draagvlak en de motivatie om hier goed gebruik van te maken. 
ORGANISATIE
Het bedrijf, de organisatie, de instelling: het zijn in feite abstracte begrippen. Concreet gezegd bestaat een organisatie uit mensen en middelen. De inzet van deze mensen en middelen moet in balans zijn. Denk hierbij aan o.a. de processen, structuur en cultuur. Wij hebben ervaren dat communicatie vaak een groot onderdeel van het probleem is, maar het is wel dé voorwaarde om te bestaan én om verder vooruit te komen!
OPLEIDING
Kennis. Theoretische bagage. Know-how. Degelijke opleidingen en cursussen; de zogenaamde hard skills. Ze bieden een stevig fundament. Tenminste, als mensen de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen vanuit hun kracht. Steeds vaker willen organisaties zich richten op het benutten van iemands talenten. Maar dit gebeurt nog niet altijd optimaal. Dit is wel nodig om klaar te zijn voor de toekomst. 
Wij maken een integrale analyse van jouw organisatie door Mens, Informatiemanagement, Organisatie en Opleiding als één geheel te zien! 


Klik hier voor meer informatie over onze MIOO-Analyse & Impelementatie.
Direct een DISC analyse aanvragen?
Wil jij weten wat Epahs voor jouw bedrijf / afdeling / organisatie kan betekenen? Vraag dan direct een analyse aan!
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via ‌onderstaand contactformulier of via de Chat.
‌Je mag ons ook altijd bellen, we leggen je graag meer uit.
Bedankt voor het invullen van het aanvraagformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Verstuur
Naar de Homepagina
Bezoek & post:  Willemsoord 29a  |  1781 AS Den Helder
Op afspraak:  Koelmalaan 350  |  Unit 0.07  |  1812 PS Alkmaar
‌E: info@epahs.nl  |  T: 088-5017100