TEAMCoaching

Een belangrijke voorwaarde om met elkaar als team succesvol te zijn, is het nastreven van een gedeeld doel. Onderlinge verbinding, een door teamleden goed gedragen plan en eigenaarschap zijn hiervoor van essentieel belang. Als het team vastloopt in patronen en ineffectief gedrag gaat vertonen, kan dat voor de teamleden uitermate frustrerend en demotiverend zijn. Een crisis in het team door wel of niet uitgesproken conflicten kan dan zomaar op de loer liggen.

Doel

‌Het doel van deze training is om samen met het team op zoek te gaan naar onder andere:

• Bewustwording van het belang van goede
‌ communicatie
• Het onderlinge samenwerken en de onderlinge verhoudingen
• De zelfsturing van het team
• Het resultaatgericht gaan werken
• Met elkaar doelgericht gaan samenwerken
• Capaciteiten en kwaliteiten verder te ontdekken en ontwikkelen

‌Training en coaching van het team op de ontwikkeling van de teamcompetenties is het middel om een team in beweging te krijgen. Ieder team dat actief en bewust werkt aan zichzelf, zal merken dat werkplezier, samenwerking en resultaatgerichtheid hand in hand gaan. De productiviteit neemt evenredig toe met de betrokkenheid en plezier van je medewerkers. 
  Wat meet DISC
Lees meer
  Voor wie?
Lees meer
  Aanpak en kosten 
Lees meer
  Validatie & betrouwbaarheid
Lees meer
Teamcoaching helpt het team om de interactie, de onderlinge verbinding en vertrouwen tussen teamleden weer te verbeteren. 
Aanpak

Teamcoaching is maatwerk. Zo heeft elk team een unieke geschiedenis en cultuur, een eigen doel en ontwikkelingsfase. Voordat er aan het traject wordt begonnen, is er een intakegesprek en wordt de doelstelling geformuleerd aan de hand van de coachvraag. Zijn de coach en het team een match? Om een traject te laten slagen moet er namelijk wederzijds een goed gevoel en mate van vertrouwen zijn. Indien deze basis er niet is, is het niet zinvol hieraan te beginnen. Tijdens het laatste gesprek wordt gekeken of het gestelde doel gehaald is en wordt, indien noodzakelijk, het traject in samenspraak verlengd.

Teamcoaching bij EPAHS gebeurt in een veilige en prettige sfeer die teamleden stimuleert open met elkaar in gesprek te gaan, meningen te uiten, feedback te geven en samen keuzes en afspraken te
maken voor toekomstige actie. 
Voor wie
Teams, die (pro)actief en doelgericht willen werken aan een betere onderlinge communicatie, afstemming van taken en verantwoordelijkheden en het gevoel terug willen hebben van het werken in ‘een team’. In elk team zitten unieke persoonlijkheden met elk hun eigen talenten. Het is de uitdaging om die te herkennen, te erkennen en te benutten.

Onze Teamcoaches
Evert Hulleman
Evert heeft oog voor teamontwikkeling en ziet wat nodig is om teams en medewerkers verder te helpen in hun resultaatgerichtheid.
Jan-Hindrik Hartman
Hij gaat voor saamhorigheid, overeenstemming, samenspel en gaat tegelijkertijd geen uitdaging uit de weg.

Nicole Kruyning
Creativiteit is de brandstof voor verandering, dat is waar zij voor staat! Ben je op zoek naar een andere aanpak dan ben je bij Nicole op het juiste adres.
Programma
Ondanks dat Teamcoaching maatwerk is en een traject afhankelijk is van veel factoren wordt uitgegaan van een duur van 6 maanden.

Voor aanvang wordt een Belbin groeps/persoonlijkheids assesment afgenomen. Hierin wordt het persoonlijke profiel bepaald aan de hand van de Belbin team rollen.

‌• Op basis van interviews met teamleden wordt inzichtelijk waar het team effectief en ineffectief gedrag vertoont.
• Het gedeelde doel wordt bepaald. Tastbare, ambitieuze en realistische plannen worden gemaakt en gerealiseerd. Om dit te bereiken wordt voortgebouwd op de aanwezige kennis, kunde en ervaring van het team.
• Het vergroten van de onderlinge verbinding door het bespreekbaar maken en opruimen van niet uitgesproken conflicten en bewustzijn vergroten van effectief samenwerken
• Het nemen van collectieve en individuele verantwoordelijkheden (eigenaarschap) en wat dit concreet betekent voor elk teamlid op het gebied van persoonlijk functioneren.
• We gaan met elkaar aan het werk gedurende een dag, of dagdeel.
Locatie en kosten 

Samen bespreken we de locatie. Teamcoaching kan incompany, bij ons op kantoor of in een andere inspirerende omgeving. Nadat we samen het voorstel betreffende het traject voor het team hebben besproken, zal een kostprijs worden bepaald.
Lees reviews
Vraag direct meer informatie  aan over onze Teamcoachings trajecten!
Wil jij weten wat Teamcoaching voor jouw afdeling of organisatie kan betekenen? 
‌Vraag dan direct meer informatie aan! 
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via ‌onderstaand contactformulier.

‌Je mag ons ook altijd bellen, we leggen je graag meer uit.
Bedankt voor het invullen van het aanvraagformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Verstuur

Contact

Locatie Den Helder
‌Willemsoord 29a
‌1781 AS Den Helder

Locatie Nijmegen
‌Stationsplein 26
‌6512 AB Nijmegen

T: 088 - 50 17 100
E: info@epahs.nl

Social Media

Juridisch

Meet the team

EPAHS is er om jouw organisatie te laten groeien. ‌Wij zijn hét organisatie adviesbureau die alle gebieden in balans brengt. 

Nieuwsbrief
‌‌Vacature