Gender Gelijkheid 

Is er gelijkheid binnen uw bedrijf?

De afgelopen week stond de media er vol mee: de gebeurtenissen in Amerika zetten een ieder aan het denken en kwam volop in beweging. Mooi om te zien hoe wij als mens voor elkaar opkomen en onze stem laten horen. Gelijkheid is bij ons allemaal van belang, ook in jouw organisatie. Hoe staat gelijkheid ervoor binnen jouw bedrijf?
Samen staan we sterker! Dit geldt binnen iedere organisatie en tevens wereldwijd. Eén van de zeventien Sustainable Developments Goals, die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld, staat in het teken van Gender Gelijkheid. Dit doel stelt dat wij in 2030 gelijke rechten hebben voor iedereen op het gebied van onderwijs, gezondheidzorg en werk. De bijbehorende subdoelen definieert het doel ‘Gender Gelijkheid’ waaronder alle vormen van discriminatie en geweld onder mannen en vrouwen, jong en oud in het algemeen moet worden bestreden. Waarin we elkaar als gelijken behandelen, respecteren en gelijke kansen bieden.

Een mooi moment om bij stil te staan: Hoe staat jouw organisatie ervoor omtrent Gender Gelijkheid? Ook als organisatie kunt je een steentje bijdragen om de wereld tot een betere plek te maken. Door onze krachten te bundelen en de mogelijkheid de SDG’s ook binnen jouw organisatie te implementeren.

Sustainable Development Goal nr. 5: Gender Gelijkheid
In de Universele verklaring voor de Rechten van de Mens is vastgesteld dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. Toch is dit niet voldoende. “Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is niet alleen een mensenrecht, maar ook de basis voor een vreedzame, welvarende en duurzame wereld”, aldus de Verenigde Naties. Maar in de praktijk blijkt dat vrouwen en meisjes nog vaak achtergesteld worden ten opzichte van mannen en jongens. Dit vijfde doel stelt dat in 2030 vrouwen en mannen ook in de praktijk gelijke rechten moeten hebben op faciliteiten als onderwijs, gezondheidszorg en werk. Daarnaast moeten vrouwen en mannen gelijk vertegenwoordigd zijn in politieke en economische besluitvorming.
SDG: Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals zijn door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

De Verenigde Naties hebben zeventien Sustainable Development Goals gedefinieerd om de wereld tot een betere plek te maken. Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede, volgens de VN “de grootste uitdaging van deze tijd”. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering.

De SDG’s gaan door waar de millenniumdoelen ophouden, maar zijn veel ambitieuzer. Ze gaan niet alleen over ontwikkeling, maar ook over duurzaamheid. Bovendien zijn de SDG’s, in tegenstelling tot de millenniumdoelen, niet alleen binnen de muren van de VN bedacht. Iedereen mocht erover meepraten. De doelen zullen “geen miljarden, maar biljoenen” kosten, stelt de Wereldbank.‌

Epahs helpt jouw organisatie graag!

Welke SDG’s zijn voor jouw organisatie van belang? Doe de SDG scan of neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie en advies. Het team van Epahs kijkt graag samen naar de mogelijkheden om de SDG’s ook in jouw organisatie te implementeren. Samen maken we de wereld beter!Bent u al lid van onze nieuwsbrief? 
‌Meld je nu aan via onderstaande link zodat je maandelijks als eerste op de hoogte wordt gesteld.

Aanmelden 

Contact

Locatie Den Helder
‌Willemsoord 29a
‌1781 AS Den Helder

Locatie Nijmegen
‌Stationsplein 26
‌6512 AB Nijmegen

T: 088 - 50 17 100
E: info@epahs.nl

Social Media

Juridisch

Meet the team

EPAHS is er om jouw organisatie te laten groeien. ‌Wij zijn hét organisatie adviesbureau die alle gebieden in balans brengt. 

Nieuwsbrief
‌‌Vacature