Naomi de Boer
Communicatiemanager

Wie gelukkig wil zijn, moet thuis blijven.

Gaat het citaat van Pablo Piccasso ook op voor werkgeluk? Hoe weet je of werknemers gelukkig zijn wanneer we op afstand werken? Als plezier en werksfeer het werkgeluk grotendeels bepalen, Hoe kun je dan op afstand deze factoren meten, inzien en aanvoelen wanneer het niet zo lekker loopt? Er zijn diverse factoren die een rol spelen als het gaat om werkgeluk. Hoe kun je deze factoren positief beïnvloeden?
Al eerder spraken we over de rol van sociale innovatie. Vertrouwen staat hierbij hoog in het vaandel die samen met betrokkenheid wordt verhoogd door een open en eerlijk communicatieklimaat en het gedrag stimuleert naar een beter bedrijfsresultaat. Dit hangt nauw samen met het werkgeluk van de medewerkers. Het thuiswerken heeft behoorlijk wat veranderingen teweeg gebracht en ook positieve inzichten en ontwikkelingen die we in het (toekomstige) bedrijfsproces implementeren. Wat heeft dit voor impact op het werkgeluk onder werknemers? Het is ten eerste van belang om stil te staan waar werkgeluk op gebaseerd is. ‌

Uit onderzoek is gebleken dat werkgeluk grotendeels afhangt door plezier op het werk. 94% van werkend Nederland van 18 jaar en ouder, vindt dit zelfs de belangrijkste geluksfactor in het werk. Waarbij 87% een rol speelt als het gaat om een goede sfeer. 

‌Beide factoren zijn op het eerste gezicht lastig te meten wanneer medewerkers thuiswerken. Om deze factoren op afstand hoog te houden zijn regelmatig persoonlijke 1-1 gesprekken, digitale vrijmibo’s met het team en hoge betrokkenheid mogelijke initiatieven om het werkgeluk te behouden.

‌Naast het sociale aspect op de werkvloer die het werkgeluk beïnvloed, brengt ook thuiswerken factoren met zich mee die het werkgeluk verhogen. Zo vindt de meerderheid flexibiliteit en zelfstandigheid die het met zich meebrengt prettig. Een relaxte start van de dag gezien de reistijd wegvalt, op eigen tempo zonder afleiding en dus meer focus. Deze positieve inzichten brengt een verandering met zich mee waardoor de combinatie van thuiswerken en op kantoor een gewenste balans blijkt te zijn.

‌Wat is de gewenste balans voor zowel de werkgever als werknemer? Dit is per organisatie anders. Zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling is nodig zodat jouw medewerkers het beste uit zichzelf halen! Het zijn de mensen binnen organisaties die het mogelijk maken, zij zijn de spil van het bedrijf. Want als de werkgever gelukkig is binnen jouw organisatie draagt dat bij aan het succes van jouw bedrijf.

‌Bron: Hays. Het werkgeluk van de Nederlandse professional.
https://www.hays.nl/wellbeing/rapport-werkgeluk

‌  Breng jouw organisatie in SHAPE
‌EPAHS helpt jouw organisatie graag. Met de MIOO-methode brengen wij direct de kansen voor jouw organisatie in kaart zodat jouw organisatie toekomstbestendig en flexibel wordt. Lees meer over de MIOO-methode en onze aanpak die jouw organisatie in SHAPE brengt.

 Klik hier voor meer informatie

Kom in contact met onze Communicatiemanager Naomi de Boer:
  naomi@epahs.nl
 ‌  088 501 7100 
   LinkedIn

Contact

Locatie Den Helder
‌Willemsoord 29a
‌1781 AS Den Helder

Locatie Nijmegen
‌Stationsplein 26
‌6512 AB Nijmegen

T: 088 - 50 17 100
E: info@epahs.nl

Social Media

Juridisch

Meet the team

EPAHS is er om jouw organisatie te laten groeien. ‌Wij zijn hét organisatie adviesbureau die alle gebieden in balans brengt. 

Nieuwsbrief
‌‌Vacature