Edwin Stolk
organisatiekundige

Teamwork is topsport!

Achter elke topsporter staat een team klaar die hen helpt, support en meedenkt om de finish lijn te bereiken. Samen hebben zij één doel voor ogen om succes te behalen. Dit klinkt logisch maar geldt tevens voor jouw team! Samenwerken en de diversiteit in jouw team zijn van groot belang. Helemaal in deze tijd wanneer werken op afstand het samenwerken als uitdaging vormt. Doet jouw organisatie aan topsport?
Sport is een prachtig voorbeeld en laat zien dat we alleen door team prestaties het beste resultaat kunnen behalen. Neem Als voorbeeld het Nederlands elftal waarbij de diversiteit aan culturen, achtergronden, ervaringen en persoonlijke kwaliteiten samen een geweldig team vormen met alleen één doel voor ogen: Het winnen van de wedstrijd. Ook in organisaties is dit van toepassing. Iedere speler bekijkt de opdracht vanuit een ander perspectief waarbij een ieder z’n eigen kracht en talent benut, deelt en samen tot een optimaal resultaat komt. Dit alles hangt samen met de team-spirit waarbij integraliteit voorop staat. 

Welke diversiteit aan spelers is er bij jou in de organisatie aanwezig?

Om duidelijk in kaart te krijgen welke diversiteit aan spelers in jouw team aanwezig zijn is het belangrijk om persoonlijk karakter, gedrag, inzichten en talenten in kaart te brengen. Wij hanteren een assessment die is opgebouwd uit meerdere, methodes die met elkaar zijn verweven. Beginnende met een vragenlijst die digitaal kan worden afgenomen en direct inzicht geeft in de talenten per persoon. Hierdoor wordt sturing, het toekennen van ownership en zelfstandig werken vergemakkelijkt.

‌Te beginnen bij het 16PF assessment wat een uiterst gedetailleerd en effectief middel is door de vraagstellingen die zijn gebaseerd op zowel professionele als persoonlijke context. Tevens wereldwijd bekend als de meest nauwkeurige voorspeller van gedrag. Het resultaat vanuit deze vraagstellingen beschrijft de persoonlijkheid, wat gerelateerd is aan de 16 primaire factoren. Deze 16 primaire factoren worden in een rapport uiteengezete in 5 globale factoren, te noemen: Extraversie, Onafhankelijkheid, Vastbeslotenheid, Zelfcontrole en Ongerustheid. Ook wel de Big Five genoemd.

De persoonlijke informatie wordt per individu gerelateerd aan de Belbin treamrollen. De teamrollen van Belbin beschrijven het gedrag per individu, hoe zij samenwerken en daaraan gekoppelde talenten en valkuilen. Om het niveau van een topsporter te behalen is de combinatie van diverse rollen in een team van uiterst belang. 

De Belbin teamrollen is onderverdeeld in 9 rollen. Wanneer een team meerdere personen met één specifieke rol bevat, zullen de resultaten uitblijven of minimaal zijn. De combinatie van diverse rollen maakt het team krachtig. Naast de diverse rollen is ook de werksfeer bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Weten hoe jouw team ervoor staat en de kracht in werknemers optimaal te benutten? Kom in contact met ons om meer te weten te komen over de Belbin teamrollen en onze assessment!
 Breng jouw organisatie in SHAPE!
EPAHS helpt jouw organisatie graag. Met de MIOO-methode brengen wij direct de kansen voor jouw organisatie in kaart zodat jouw organisatie toekomstbestendig en flexibel wordt. Lees meer over de MIOO-methode en onze aanpak die jouw organisatie in SHAPE brengt.

‌‌‌Organisaties "in shape" brengen, dat is wat wij doen. Het beste uit de mensen & de processen halen.

 Klik hier voor meer informatie

Kom in contact met onze Organisatiekundige Edwin Stolk:
‌  edwin@epahs.nl
‌   088 501 7100 
   LinkedIn

Contact

Locatie Den Helder
‌Willemsoord 29a
‌1781 AS Den Helder

Locatie Nijmegen
‌Stationsplein 26
‌6512 AB Nijmegen

T: 088 - 50 17 100
E: info@epahs.nl

Social Media

Juridisch

Meet the team

EPAHS is er om jouw organisatie te laten groeien. ‌Wij zijn hét organisatie adviesbureau die alle gebieden in balans brengt. 

Nieuwsbrief
‌‌Vacature