Jerry Jansen
APPLICATIE BEHEERDER

Oplossingen hangen in de lucht!

De afgelopen maanden zijn we allemaal tegen diverse oplossingen aangelopen om te werken vanuit huis met de IT faciliteiten van kantoor. Niet alleen door de huidige pandemie is dit het nieuwe werken geworden, ook toekomstgericht gekeken willen we flexibel kunnen werken. Daarbij moet worden gekeken naar digitalisering, oftewel hoe is de ICT infrastructuur binnen jouw organisatie?
Flexibel werken betekent voornamelijk digitalisering. Wanneer medewerkers vanuit een andere plek werken dan het kantoor is de “look-and-feel” van een organisatie erg belangrijk voor medewerkers om zich betrokken te voelen. Dit mag uiteraard niet verloren gaan. Het combineren van deze aspecten is lastig, maar inmiddels niet onmogelijk.

Wat houdt de term “cloud solutions” precies in? Simpel gezegd is het een overkoepelende term waaronder verschillende vormen van ICT infrastructuur vallen. Denk hierbij aan een server omgeving, een domein met gebruikers, een e-mail hosting oplossing of een helpdesk service.

Een veel voorkomende oplossing is bijvoorbeeld het kunnen delen van bestanden via een cloudopslag dienst. Deze dienst biedt de mogelijkheid om jouw bestanden op te slaan op een online locatie, die altijd beschikbaar is voor iedereen die er toegang tot heeft. Ook het delen van bestanden met personen of teams buiten de organisatie kan hiermee worden gefaciliteerd.

‌In deze tijd zijn er al veel organisaties die gebruik maken van één- of meerdere van deze diensten. Dit zorgt er voor dat de platformen waarop deze diensten draaien erg ontwikkeld en stabiel zijn. Vaak is deze volwassenheid de doorslaggevende factor wat betreft het overstappen naar zo’n dienst.

‌Er wordt vaak over gesproken dat bedrijven naar de cloud moeten, omdat dat beter en voordeliger zou zijn. Vaak is de realiteit dat een overstap als deze gepaard gaat met een verhoging van kosten. Dit schrikt organisaties vaak af van het concept. Wat maakt het dan toch waard om de stap te nemen?

‌Wat vaak vergeten wordt bij het afwegen van deze beslissing is dat de huidige infrastructuur ook geld kost om te onderhouden. Naast de afschrijving van de hardware en het vervangen hiervan, komen de kosten voor het onderhouden en beheren van de systemen er ook nog bij. Sta ook eens stil bij de hoeveelheid stroom deze infrastructuur maandelijks verbruikt. Er zijn hier zeker mogelijkheden te vinden voor organisaties om hun impact op het klimaat te verlagen.

‌Als deze infrastructuur vervangen wordt door een cloud-based oplossing, worden deze kosten en activiteiten grotendeels door de cloud-provider overgenomen. Dit kan vervolgens leiden tot een her organisatie van het ICT-beheer team om de tijd die vrijgemaakt wordt door de vervallen taken anders in te delen.

‌Vanuit EPAHS bekijken wij de huidige situatie bij organisaties en adviseren wij of de mogelijkheid van een overstap naar de cloud verstandig is. Omdat wij altijd kijken naar de gehele impact die zo’n verandering maakt op de organisatie kunnen wij van te voren duidelijk maken welke gevolgen er zullen zijn. Alleen advies, begeleiding of inclusief implementatie? Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden en oplossingen.

 Breng jouw organisatie in SHAPE
‌EPAHS helpt jouw organisatie graag. Met de MIOO-methode brengen wij direct de kansen voor jouw organisatie in kaart zodat jouw organisatie toekomstbestendig en flexibel wordt. Lees meer over de MIOO-methode en onze aanpak die jouw organisatie in SHAPE brengt.

Klik hier voor meer informatie


Kom in contact met onze Applicatie Beheerder Jerry Janssen:
‌   jerry@prochangesolutions.com
‌    0223 670 348

Contact

Locatie Den Helder
‌Willemsoord 29a
‌1781 AS Den Helder

Locatie Nijmegen
‌Stationsplein 26
‌6512 AB Nijmegen

T: 088 - 50 17 100
E: info@epahs.nl

Social Media

Juridisch

Meet the team

EPAHS is er om jouw organisatie te laten groeien. ‌Wij zijn hét organisatie adviesbureau die alle gebieden in balans brengt. 

Nieuwsbrief
‌‌Vacature