Edwin Stolk 
TRANSITIEMANAGER / ORGANISATIEKUNDIGE
‌ENERGIEK IN HET KWADRAAT!

Het positief ervaren van weerstand. Met welke snaren speel jij?

Een onderdeel van je eigen ontwikkeling is omgaan met weerstand. Nog dagelijks word ik geconfronteerd met weerstand. Hoe ga je daar nu mee om?


Weerstand op de werkvloer, is iets waar mensen nog dagelijks mee geconfronteerd worden. Hoe ga je daar nu mee om? De meeste mensen vinden dat lastig en zien het als iets negatiefs. Terwijl juist weerstand contact is. Geen weerstand betekend geen contact. Vanuit deze zienswijze zou men weerstand moeten zien als iets positiefs. Mensen/medewerkers geven een signaal, ze zijn betrokken of zijn ergens trots op. Ze willen laten weten wat ze vinden. Bij transities raak je regelmatige de snaar die niet aangeraakt mag worden. Om een volgende stap te maken zal je hem moeten durven te bespelen. Net zoals je met een gitaar pas een prachtig lied speelt door alle snaren te gebruiken, zal je tijdens een organisatietransitie een strategie van meerdere klanken moeten inzetten. Om gezamenlijk stappen te zetten, zal je meerdere snaren met elkaar moeten verbinden.

Om een veranderstrategie neer te zetten zal je naast je gevoel, inschattingsvermogen en het driedimensionaal schaken, vooral jezelf moeten zijn. Door je kwetsbaar op te stellen en duidelijk leiderschap te tonen, geef je richting aan de veranderstrategie. Onze ervaringen binnen diverse organisaties laat ons zien dat vier belangrijke aspecten altijd terugkomen:

- het persoonlijke aspect
- het organisatie aspect
- het ontwikkel aspect
- het informatietechnologische aspect

Nog steeds wordt het informatietechnologische aspect vaak overgeslagen of als minder prominent benoemd. Dit terwijl we in wereld leven waar technologie zich in een super versnelling bevindt.

Ondanks dat dit grote stappen zijn, kan je ook klein beginnen. Wees ambitieus als veranderaar en stel een groter doel, verpak dit in kleine stappen met tussentijdse doelen. Vier de behaalde doelen en geniet van het resultaat. Je zal zien dat de spanningsboog in stand blijft. Vergeet niet samen met je team te genieten, dit zorgt voor positieve energie, maar blijf scherp. Actie zonder visie heeft geen nut, maar besef ook dat alleen een mooie strategie in een presentatie niet voldoende is. Actie zorgt er namelijk voor dat dingen mogelijk worden.

Actie kan niet zonder passie en bevlogenheid. Zonder bevlogenheid geen topprestatie. Zonder bevlogen medewerker geen hogere omzet. Zonder de passie en bevlogenheid van de medewerkers zal de teamprestatie minder zijn. Zoals wij altijd kijken vanuit de positieve kant, zonder passie en bevlogenheid geen mooie nieuwe gitaar solo.

Edwin Stolk

  edwin@epahs.nl
   088 501 7100
   LinkedIn

Contact

Locatie Den Helder
‌Willemsoord 29a
‌1781 AS Den Helder

Locatie Nijmegen
‌Stationsplein 26
‌6512 AB Nijmegen

T: 088 - 50 17 100
E: info@epahs.nl

Social Media

Juridisch

Meet the team

EPAHS is er om jouw organisatie te laten groeien. ‌Wij zijn hét organisatie adviesbureau die alle gebieden in balans brengt. 

Nieuwsbrief
‌‌Vacature