INSIGHTS
VACATURE: marketingmedewerker
vacature
Wij zijn op zoek naar een marketingmedewerker. Iemand die zich thuis voelt in een team waar loyaliteit en samenwerken centraal staat. Een ondernemende duizendpoot, inspirerend en energiek met actuele kennis van online marketing en marketingstrategieën.

‌Is marketing echt jouw ding? Ben jij creatief sterk, ondernemend en heb je een organiserend vermogen? Dan komt EPAHS heel graag met jou in contact!
VACATURE: werktuigkundige
vacature
EPAHS is een adviesbureau dat organisaties "in shape" brengt. Wij helpen organisaties effectiever, efficiënter, winstgevender, toekomstgerichter en duurzamer te werken en halen het beste uit de mensen en processen met ons eigen MIOO concept. 

Heb jij verstand van elektrotechniek/werktuigbouw en zin in een nieuwe uitdaging? Voor een aantal klanten zijn wij momenteel op zoek naar enthousiaste techneuten!
VACATURE: logistieke engineers
vacature
EPAHS is een adviesbureau dat organisaties "in shape" brengt. Wij helpen organisaties effectiever, efficiënter, winstgevender, toekomstgerichter en duurzamer te werken en halen het beste uit de mensen en processen met ons eigen MIOO concept. 

Heb jij affiniteit met defensie en ben je op zoek naar een baan als Junior ILS Engineer, ILS Engineer, ILS Architect of Logistieke Engineer? Dan gaan we graag met je aan de slag!
Bevlogen medewerkers zijn goud waard
Artikel 
Elke organisatie streeft naar succes. Om dit te kunnen bereiken én behouden zijn een aantal belangrijke ingrediënten nodig. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van de juiste strategieën, een passende business case of het aanbieden van unieke producten of diensten. Wat ook absoluut niet in dit rijtje mag ontbreken zijn de medewerkers binnen de organisatie. Hoe zit dit precies?
Lees verder
Door: Mo Alkassab
Onbewuste beeldvorming op de werkvloer, wat doe jij?
Artikel 
Het gebeurt vaker dan we denken. Soms doen we het bewust, maar ook onbewust beïnvloeden we anderen met ons gedrag op de werkvloer. Wetenschappers doen er al jarenlang onderzoek naar en Volgens Kahneman vindt maar liefst 98% van onze denkprocessen plaats in het onbewuste . Wat betekent dit voor jouw omzet, team en samenwerking in je team. Sta je daar als eigenaar of leidinggevende voldoende bij stil?
Lees verder
Door: mo alkassab
Hoe motiveer je medewerkers in hun ontwikkeling?
Artikel 
Organisaties moeten voorbereid zijn op de toekomst. Aansluiten bij nieuwe ontwikkelingen en veranderingen in producten en anticiperen op vragen uit de markt, het zelf innoveren van technieken en processen zorgen ervoor dat een organisatie duurzaam kan blijven voortbestaan. Maar hoe doe jij dat?
Lees verder
Door: Evert Hulleman
Is situationeel leiderschap de beste leiderschapsstijl?
Artikel 
Natuurlijk is “de beste” leiderschapsstijl relatief voor elke persoon of organisatie. De beste stijl is er een die zich flexibel aanpast aan de behoefte van de organisatie en de mensen die er werken. Als leidinggevende is het immers je doel om zowel de organisatiedoelen te realiseren en het beste uit de medewerkers te halen. Maar hoe doe je dat? 
Lees verder
Door: Mo ALkAssab
Psychologische veiligheid? Ik zeg: Goed leiderschap!
 artikel
‌Steeds vaker hoor je managementgoeroes, coaches en organisatiedeskundigen spreken over ‘psychologische veiligheid’. Een term die volgens professor Amy C. Edmondson in haar boek 'De onbevreesde organisatie' zich het best laat vertalen naar: ‘… een gedeeld geloof onder teamleden dat het team een veilige omgeving is om interpersoonlijke risico’s te nemen op basis van de verwachting dat collega’s en leidinggevenden hier positief op reageren.’‌
Lees verder
Door: Evert Hulleman
Een groene voetafdruk, wat is de eerste stap die je neemt?
 artikel
‌Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het begrip wordt steeds populairder. Steeds meer sectoren nemen deel aan de beweging die duurzaamheid op onze aarde moet gaan stimuleren en waarborgen. Van multinationals tot aan het MKB. De vraag is echter hoe doe je dat? En wat zijn de eerste stappen om een succesvol resultaat te behalen?
Lees verder
Door: Mo Alkassab
Ontwikkeling op de werkvloer 
Interview & artikel
‌Bij een afdeling van Defensie Materiële Instandhouding (C4i) hebben wij een traject begeleid om te werken aan de toename van de leverbetrouwbaarheid en een positievere werkbeleving van de werknemers. De afdeling werkt samen met veel andere afdelingen, ondervindt een hoge werkdruk, prioriteiten worden regelmatig gewijzigd en ze verzanden in veel overleggen waar de structuur niet altijd aanwezig is. Genoeg voor ons dus om mee aan de slag te gaan.
Lees verder
Door: Mo Alkassab
Het positief ervaren van weerstand. Met welke snaren speel jij?
artikel
Een onderdeel van je eigen ontwikkeling is omgaan met weerstand. Nog dagelijks word ik geconfronteerd met weerstand. Hoe ga je daar nu mee om?
Lees verder
door: Edwin stolk
Laat mij maar weer thuiswerken – Wat doe je als leidinggevende?
artikel
Nu het advies weer gegeven is om zoveel mogelijk thuis te werken, zal een belangrijk deel van de werknemers dat weer gaan doen. Waar ons dat bij het begin van de pandemie behoorlijk overviel, lijkt het nu terug naar een routine. En er zijn lessen geleerd…
Lees verder
door: Evert hulleman
De weg naar succesvolle teams
artikel
Kun je zeggen dat er ‘goede’ teams en ‘slechte’ teams zijn? En wat maakt een team goed of slecht? Hoe zorg je ervoor dat een team goed draait en hoe hou je dat vast?

‌Om te beginnen zou ik willen stellen dat er geen ‘slechte’ teams zijn. En we moeten het zeker niet als zodanig benoemen. Met het predicaat ‘slecht’ veroordeel je een team en de teamleden persoonlijk en verban je ze als het ware naar een ‘lagere klasse’, alsof er geen redding meer mogelijk is. De selffulfilling prophecy zal er dan voor zorgen dat het met het team nooit meer iets wordt.

Veel belangrijker is de vraag hoe je als manager zorgt dat jouw team succesvol wordt en blijft.
Lees verder
door: Evert hulleman
Terug naar kantoor, of laat mij maar thuiswerken?
artikel
Een groot deel van werkend Nederland heeft vanuit huis het werk gedaan. De corona pandemie heeft ons gedwongen het oude vertrouwde los te laten en over te gaan naar ‘het nieuwe normaal’. Maar het oude normaal komt niet meer terug en het nieuwe normaal is inmiddels ook al verouderd. Hoe gaan we verder?
Lees verder
door: Evert hulleman
gelukkig kunnen we weer op vakantie! Maar maakt vakantie ons wel gelukkig?
artikel
We hebben een bijzonder jaar achter de rug. Met de pandemie en alle gevolgen van dien zijn veel mensen inmiddels toe aan vakantie. Of het nou een all-inclusive resort is onder de zon, cultuursnuiven wordt of lekker met het gezin kamperen, een ‘break’ doet ons allemaal goed. Althans dat denken we.
Lees verder
door: mo alkassab
Als leidinggevende zeg je dit NIET
artikel
Wist je dat de motivatie van werknemers voor een groot gedeelte afhangt van de relatie met jou als leidinggevende? Werknemers hechten waarde aan jouw mening, complimenten en feedback, meer dan je denkt! Daarbij is waardering, vertrouwen én communicatie van groot belang. Jouw woorden en houding hebben meer impact dan je wellicht in eerste instantie denkt. Wat kun je wel en zeker niét zeggen als leidinggevende?
Lees verder
Door: naomi de boer
Kenmerken & valkuilen van het thuiswerken
artikel
De lockdown en het ‘thuiswerken’ hebben op veel bedrijven en organisaties een grote impact op de bedrijfsvoering in het algemeen. En het is zeker niet ‘business as usual’. Voor zover bedrijven nog kunnen functioneren, Leidinggevenden – managers en teamleiders – beseffen dat er door de fysieke afstand een uitdaging ligt op het gebied van motivatie, betrokkenheid en competentieontwikkeling.
.Maar als het team in de zelfsturende fase is gekomen, 

‌Hoe zorg je als leidinggevende dan dat het team resultaatverantwoordelijk en zelfsturend blijft? 
Lees verder
Door: Evert Hulleman 
young proffesionals & werkmotivatie
interview & artikel
Door de komst van corona worden deze factoren beïnvloedt. En daarmee ook de motivatie van medewerkers. Het thuis werken kent een aantal voordelen, maar op lange termijn heeft dit ook negatieve gevolgen op motivatie van medewerkers. Vaak nemen we ons werk mee naar ons privé leven en zo ook andersom. Nu we thuis zitten raken deze twee werelden elkaar net wat vaker. 
‌‌
‌‌‌Hoe ervaren young professionals de werkmotivatie in deze tijd en hoe gaan zij hier mee om?
Lees verder
Door: mo Alkassab
Twee kapiteins op één schip
interview & artikel
Wie vroeger een goede leider was, is vandaag de dag niet per sé een effectieve leider. Een goede leider betekent niet meteen goed leiderschap. In veranderende situaties, past een goede leider zich aan; daarnaast neemt hij of zij niet alleen de rol in van leider, maar ook die van manager, expert en coach/mentor.‌

Lees verder
Door: mo Alkassab
Young professionals & sociaal contact
interview & artikel
‌‌Waar een deel van de mensen er geen moeite mee hebben om ‘solitair’ te leven en goed op zichzelf hun werkzaamheden en taken te kunnen uitvoeren, heeft het merendeel behoefte aan dagelijks overleg. Hierin komen momenten aan bod als reflectie, sparren over vraagstukken met je collega’s en directe feedback en aandacht van je leidinggevende.

‌‌‌Hoe ervaren young professionals sociaal contact en hoe gaan zij hier mee om?
Lees verder
Door: mo Alkassab
whitepaper: de vier pijlers
whitepaper
Optimaliseren is een ongoing proces wat binnen elke organisatie te allen tijde mogelijk is. ‌Balans binnen de organisatie resulteert in winstgevendheid voor jouw organisatie, op elk gebied. De MIOO methode analyseert en creëert een duidelijk overzicht wat resulteert in een intergrale aanpak. ‌‌Hierdoor wordt balans gecreëerd binnen de organisatie, wat leidt tot winstgevendheid.
Lees verder
Door: myron brokken
Wie gelukkig wil zijn, moet thuis blijven.
artikel
Gaat het citaat van Pablo Piccasso ook op voor werkgeluk? Hoe weet je of werknemers gelukkig zijn wanneer we op afstand werken? Als plezier en werksfeer het werkgeluk grotendeels bepalen, Hoe kun je dan op afstand deze factoren meten, inzien en aanvoelen wanneer het niet zo lekker loopt? Er zijn diverse factoren die een rol spelen als het gaat om werkgeluk. Hoe kun je deze factoren positief beïnvloeden?
Lees verder
door: naomi de boer
Kop van Noord-Holland kan wel wat positieve energie gebruiken
artikel
Een fantastische foto van windmolens in de Wieringermeer maakt kans op een prijs van National Geographic. Dit beeld van fotograaf Albert Stam roept bij mij allerlei vragen op over de circulaire economie. Ik vind dat we goed moeten nadenken over hoe we omgaan met windmolens in de Kop van Noord-Holland, maar ook in andere regio’s. Hoe mooi zou het zijn als we een positieve beweging – transitie - op gang kunnen krijgen.
Lees verder
door: Edwin Stolk
oplossingen hangen in de lucht!
artikel
De afgelopen maanden zijn we allemaal tegen diverse oplossingen aangelopen om te werken vanuit huis met de IT faciliteiten van kantoor. Niet alleen door de huidige pandemie is dit het nieuwe werken geworden, ook toekomstgericht gekeken willen we flexibel kunnen werken. Daarbij moet worden gekeken naar digitalisering, oftewel hoe is de ICT infrastructuur binnen jouw organisatie?
Lees verder
door: jerry jansen
Teamwork is topsport!
artikel
Achter elke topsporter staat een team klaar die hen helpt, support en meedenkt om de finish lijn te bereiken. Samen hebben zij één doel voor ogen om succes te behalen. Dit klinkt logisch maar geldt tevens voor jouw team! Samenwerken en de diversiteit in jouw team zijn van groot belang. Helemaal in deze tijd wanneer werken op afstand het samenwerken als uitdaging vormt. Doet jouw organisatie aan topsport?
Lees verder
door: Edwin stolk
Technische schuld door digitalisering
artikel
Een financiële schuld kennen we allemaal. We lenen geld, betalen er rente over en kunnen hierdoor sneller stappen maken en/of investeren. Een technische schuld, wat houdt dat in? Een technische schuld is niet direct zicht- of tastbaar maar kom je in de toekomst wel weer tegen. Wat houdt een technische schuld precies in en wat is de juiste aanpak om deze technische schuld te vermijden?
Lees verder
door: Alfred Boersma
De rol van sociale innovatie 
artikel
De organisatie van de toekomst is al veel dichterbij dan we denken. Als we het hebben over een organisatie die toekomstbestendig is gaat dit vrijwel altijd gepaard met innovatie. Het gaat hier niet alleen om technische innovatie maar vooral ook om sociale innovatie. Continu blijven verbeteren, inspelen op de veranderende omgeving en het bedenken van nieuwe ideeën en oplossingen voor problemen die nog moeten komen.
Lees verder
door: Mo Alkassab
Omgaan met een pandemie, hoe doe je dat nou eigenlijk? 
artikel
Als er iets moeilijk is, is het wel het voorspellen van de toekomst. Leiderschap goeroes hebben allerlei theorieën maar hebben het nooit over hoe je om moet gaan met onverwachte zaken zoals COVID-19. Hoe ga je hier dan wel mee om? Flexibiliteit is waar je voor en na de COVID-19 epidemie aan had kunnen denken. We hebben het allemaal over proactief denken en strategieën ontwikkelen voor de lange termijn. Maar wat we zien in de praktijk is dat als alles economisch groeit we vooral geleefd worden en alleen maar denken over meer winst en meer omzet.
Lees verder
door: edwin stolk
Blijf relevant als bedrijf door constant te veranderen!
artikel
Door de corona crisis worden veranderingen, wijzigingen in processen en digitalisering in versneld tempo opgepakt om de organisatie draaiende te houden. De alledaagse werkmethode op kantoor is niet langer meer het ‘normaal’ en thuiswerken is niet langer meer een luxe! Deze veranderingen kunnen veel onrust teweeg brengen, maar bieden ook nieuwe perspectieven. Als organisatie is het ontzettend belangrijk om constant te veranderen, zodat je voorbereid en flexibel in de markt staat.
Lees verder
door: Naomi de Boer
infographic: MIOO filosofie
infographic
Haal het beste uit jouw organisatie! Met de MIOO-methode brengen wij direct de kansen voor jouw organisatie in kaart op het gebied van Mens, IT, Organisatie & Ontwikkeling. 

‌Zie in één oogopslag waar de MIOO methode voor staat. 
Lees verder
Door: Inge straat
whitepaper: thuiswerken door corona?
whitepaper
Weer terug naar kantoor óf een combinatie van kantoor en thuiswerken? De combinatie blijkt het meest productief. Zie de whitepaper voor tips om thuis te werken. Waar moet je rekening mee houden en hoe houd je focus, een juiste balans en productiviteit hoog? 
Lees verder
DOOR: inge straat
Is er gelijkheid binnen uw bedrijf?
artikel
De afgelopen week stond de media er vol mee: de gebeurtenissen in Amerika zetten een ieder aan het denken en kwam volop in beweging. Mooi om te zien hoe wij als mens voor elkaar opkomen en onze stem laten horen. Gelijkheid is bij ons allemaal van belang, ook in uw organisatie. Hoe staat gelijkheid ervoor binnen uw bedrijf?
Lees verder
DOOR: naomi de boer
Samenwerkingsverbanden
Wij geloven in verbinding, daarom werken wij samen met verschillende partners. Stuk voor stuk succesvolle professionals die we heel goed kennen en die graag met ons samenwerken. Om zo elkaar te versterken, te inspireren en uit te dagen. Want samen bereik je meer. Door met hen waardevolle kennis te delen kunnen wij echt passend maatwerk leveren aan onze klanten.

Ook bij onze partners stroomt het gedachtegoed van de MIOO-filosofie van EPAHS door de aderen. We zijn volledig op elkaar ingewerkt. Dus kiest u ervoor uw organisatie door ons te laten optimaliseren, dan heeft u altijd EPAHS als direct aanspreekpunt.
Pro Change Solutions
De ommezwaai
Zelf aan het stuur
JH Training en coaching

Contact

Locatie Den Helder
‌Willemsoord 29a
‌1781 AS Den Helder

Locatie Nijmegen
‌Stationsplein 26
‌6512 AB Nijmegen

T: 088 - 50 17 100
E: info@epahs.nl

Social Media

Juridisch

Meet the team

EPAHS is er om jouw organisatie te laten groeien. ‌Wij zijn hét organisatie adviesbureau die alle gebieden in balans brengt. 

Nieuwsbrief
‌‌Vacature