INSIGHTS
De weg naar succesvolle teams
artikel
Kun je zeggen dat er ‘goede’ teams en ‘slechte’ teams zijn? En wat maakt een team goed of slecht? Hoe zorg je ervoor dat een team goed draait en hoe hou je dat vast?

‌Om te beginnen zou ik willen stellen dat er geen ‘slechte’ teams zijn. En we moeten het zeker niet als zodanig benoemen. Met het predicaat ‘slecht’ veroordeel je een team en de teamleden persoonlijk en verban je ze als het ware naar een ‘lagere klasse’, alsof er geen redding meer mogelijk is. De selffulfilling prophecy zal er dan voor zorgen dat het met het team nooit meer iets wordt.

Veel belangrijker is de vraag hoe je als manager zorgt dat jouw team succesvol wordt en blijft.
Lees verder
door: Evert hulleman
gelukkig kunnen we weer op vakantie! Maar maakt vakantie ons wel gelukkig?
artikel
We hebben een bijzonder jaar achter de rug. Met de pandemie en alle gevolgen van dien zijn veel mensen inmiddels toe aan vakantie. Of het nou een all-inclusive resort is onder de zon, cultuursnuiven wordt of lekker met het gezin kamperen, een ‘break’ doet ons allemaal goed. Althans dat denken we.
Lees verder
door: mo alkassab
VACATURE: BEDRIJFSKUNDE/HR – STAGIAIR GEZOCHT
vacature
Wij zijn opzoek naar een student die ons kan helpen met het maken van analyses m.b.t. verandermanagement en die het leuk vindt om trainingen op te zetten en samen te geven bij onze klanten.

‌EPAHS is een adviesbureau dat organisaties "in shape" brengt. Wij helpen organisaties effectiever, efficiënter, winstgevender, toekomstgerichter en duurzamer te werken en halen het beste uit de mensen en processen met ons eigen MIOO concept. Lijkt het jou leuk om hier een steentje aan bij te dragen? Kom dan bij ons stage lopen.

In deze stage krijg je een heel divers en uitdagend takenpakket; van het maken van analyses tot het samen geven van trainingen bij onze klanten.
Gezocht: online marketing stagiair
vacature
Wij zijn opzoek naar een student die een stratechisch online plan voor ons kan schrijven en implementeren. Dit mag ook als afstudeeropdracht.

‌EPAHS is een adviesbureau dat organisaties "in shape" brengt. Wij helpen organisaties effectiever, efficiënter, winstgevender, toekomstgerichter en duurzamer te werken en halen het beste uit de mensen en processen met ons eigen MIOO concept. Lijkt het jou leuk om hier een steentje aan bij te dragen? Kom dan bij ons stage lopen.

In deze stage krijg je een heel divers en uitdagend takenpakket. Je draait mee met de dagelijkse gang van zaken bij EPAHS. De nadruk van je stage ligt op het maken van een strategisch online plan en het verbeteren van onze website.
gezocht: stagiair marketing en communicatie
vacature
Wij zijn opzoek naar een student die het leuk vindt om echt onderdeel te worden van ons team en diverse marketing en communicatiewerkzaamheden gaat oppakken.
‌‌
‌EPAHS is een adviesbureau dat organisaties "in shape" brengt. Wij helpen organisaties effectiever, efficiënter, winstgevender, toekomstgerichter en duurzamer te werken en halen het beste uit de mensen en processen met ons eigen MIOO concept. Lijkt het jou leuk om hier een steentje aan bij te dragen? Kom dan bij ons stage lopen.

In deze stage krijg je een heel divers en uitdagend takenpakket. Je draait mee met de dagelijkse gang van zaken.  
Als leidinggevende zeg je dit NIET
artikel
Wist je dat de motivatie van werknemers voor een groot gedeelte afhangt van de relatie met jou als leidinggevende? Werknemers hechten waarde aan jouw mening, complimenten en feedback, meer dan je denkt! Daarbij is waardering, vertrouwen én communicatie van groot belang. Jouw woorden en houding hebben meer impact dan je wellicht in eerste instantie denkt. Wat kun je wel en zeker niét zeggen als leidinggevende?
Lees verder
Door: naomi de boer
Kenmerken & valkuilen van het thuiswerken
artikel
De lockdown en het ‘thuiswerken’ hebben op veel bedrijven en organisaties een grote impact op de bedrijfsvoering in het algemeen. En het is zeker niet ‘business as usual’. Voor zover bedrijven nog kunnen functioneren, Leidinggevenden – managers en teamleiders – beseffen dat er door de fysieke afstand een uitdaging ligt op het gebied van motivatie, betrokkenheid en competentieontwikkeling.
.Maar als het team in de zelfsturende fase is gekomen, 

‌Hoe zorg je als leidinggevende dan dat het team resultaatverantwoordelijk en zelfsturend blijft? 
Lees verder
Door: Evert Hulleman 
young proffesionals & werkmotivatie
interview & artikel
Door de komst van corona worden deze factoren beïnvloedt. En daarmee ook de motivatie van medewerkers. Het thuis werken kent een aantal voordelen, maar op lange termijn heeft dit ook negatieve gevolgen op motivatie van medewerkers. Vaak nemen we ons werk mee naar ons privé leven en zo ook andersom. Nu we thuis zitten raken deze twee werelden elkaar net wat vaker. 
‌‌
‌‌‌Hoe ervaren young professionals de werkmotivatie in deze tijd en hoe gaan zij hier mee om?
Lees verder
Door: mo Alkassab
Twee kapiteins op één schip
interview & artikel
Wie vroeger een goede leider was, is vandaag de dag niet per sé een effectieve leider. Een goede leider betekent niet meteen goed leiderschap. In veranderende situaties, past een goede leider zich aan; daarnaast neemt hij of zij niet alleen de rol in van leider, maar ook die van manager, expert en coach/mentor.‌

Lees verder
Door: mo Alkassab
Young professionals & sociaal contact
interview & artikel
‌‌Waar een deel van de mensen er geen moeite mee hebben om ‘solitair’ te leven en goed op zichzelf hun werkzaamheden en taken te kunnen uitvoeren, heeft het merendeel behoefte aan dagelijks overleg. Hierin komen momenten aan bod als reflectie, sparren over vraagstukken met je collega’s en directe feedback en aandacht van je leidinggevende.

‌‌‌Hoe ervaren young professionals sociaal contact en hoe gaan zij hier mee om?
Lees verder
Door: mo Alkassab
whitepaper: de vier pijlers
whitepaper
Optimaliseren is een ongoing proces wat binnen elke organisatie te allen tijde mogelijk is. ‌Balans binnen de organisatie resulteert in winstgevendheid voor jouw organisatie, op elk gebied. De MIOO methode analyseert en creëert een duidelijk overzicht wat resulteert in een intergrale aanpak. ‌‌Hierdoor wordt balans gecreëerd binnen de organisatie, wat leidt tot winstgevendheid.
Lees verder
Door: myron brokken
Wie gelukkig wil zijn, moet thuis blijven.
artikel
Gaat het citaat van Pablo Piccasso ook op voor werkgeluk? Hoe weet je of werknemers gelukkig zijn wanneer we op afstand werken? Als plezier en werksfeer het werkgeluk grotendeels bepalen, Hoe kun je dan op afstand deze factoren meten, inzien en aanvoelen wanneer het niet zo lekker loopt? Er zijn diverse factoren die een rol spelen als het gaat om werkgeluk. Hoe kun je deze factoren positief beïnvloeden?
Lees verder
door: naomi de boer
Kop van Noord-Holland kan wel wat positieve energie gebruiken
artikel
Een fantastische foto van windmolens in de Wieringermeer maakt kans op een prijs van National Geographic. Dit beeld van fotograaf Albert Stam roept bij mij allerlei vragen op over de circulaire economie. Ik vind dat we goed moeten nadenken over hoe we omgaan met windmolens in de Kop van Noord-Holland, maar ook in andere regio’s. Hoe mooi zou het zijn als we een positieve beweging – transitie - op gang kunnen krijgen.
Lees verder
door: Edwin Stolk
oplossingen hangen in de lucht!
artikel
De afgelopen maanden zijn we allemaal tegen diverse oplossingen aangelopen om te werken vanuit huis met de IT faciliteiten van kantoor. Niet alleen door de huidige pandemie is dit het nieuwe werken geworden, ook toekomstgericht gekeken willen we flexibel kunnen werken. Daarbij moet worden gekeken naar digitalisering, oftewel hoe is de ICT infrastructuur binnen jouw organisatie?
Lees verder
door: jerry jansen
Teamwork is topsport!
artikel
Achter elke topsporter staat een team klaar die hen helpt, support en meedenkt om de finish lijn te bereiken. Samen hebben zij één doel voor ogen om succes te behalen. Dit klinkt logisch maar geldt tevens voor jouw team! Samenwerken en de diversiteit in jouw team zijn van groot belang. Helemaal in deze tijd wanneer werken op afstand het samenwerken als uitdaging vormt. Doet jouw organisatie aan topsport?
Lees verder
door: Edwin stolk
Technische schuld door digitalisering
artikel
Een financiële schuld kennen we allemaal. We lenen geld, betalen er rente over en kunnen hierdoor sneller stappen maken en/of investeren. Een technische schuld, wat houdt dat in? Een technische schuld is niet direct zicht- of tastbaar maar kom je in de toekomst wel weer tegen. Wat houdt een technische schuld precies in en wat is de juiste aanpak om deze technische schuld te vermijden?
Lees verder
door: Alfred Boersma
De rol van sociale innovatie 
artikel
De organisatie van de toekomst is al veel dichterbij dan we denken. Als we het hebben over een organisatie die toekomstbestendig is gaat dit vrijwel altijd gepaard met innovatie. Het gaat hier niet alleen om technische innovatie maar vooral ook om sociale innovatie. Continu blijven verbeteren, inspelen op de veranderende omgeving en het bedenken van nieuwe ideeën en oplossingen voor problemen die nog moeten komen.
Lees verder
door: Mo Alkassab
Omgaan met een pandemie, hoe doe je dat nou eigenlijk? 
artikel
Als er iets moeilijk is, is het wel het voorspellen van de toekomst. Leiderschap goeroes hebben allerlei theorieën maar hebben het nooit over hoe je om moet gaan met onverwachte zaken zoals COVID-19. Hoe ga je hier dan wel mee om? Flexibiliteit is waar je voor en na de COVID-19 epidemie aan had kunnen denken. We hebben het allemaal over proactief denken en strategieën ontwikkelen voor de lange termijn. Maar wat we zien in de praktijk is dat als alles economisch groeit we vooral geleefd worden en alleen maar denken over meer winst en meer omzet.
Lees verder
door: edwin stolk
Blijf relevant als bedrijf door constant te veranderen!
artikel
Door de corona crisis worden veranderingen, wijzigingen in processen en digitalisering in versneld tempo opgepakt om de organisatie draaiende te houden. De alledaagse werkmethode op kantoor is niet langer meer het ‘normaal’ en thuiswerken is niet langer meer een luxe! Deze veranderingen kunnen veel onrust teweeg brengen, maar bieden ook nieuwe perspectieven. Als organisatie is het ontzettend belangrijk om constant te veranderen, zodat je voorbereid en flexibel in de markt staat.
Lees verder
door: Naomi de Boer
infographic: MIOO filosofie
infographic
Haal het beste uit jouw organisatie! Met de MIOO-methode brengen wij direct de kansen voor jouw organisatie in kaart op het gebied van Mens, IT, Organisatie & Ontwikkeling. 

‌Zie in één oogopslag waar de MIOO methode voor staat. 
Lees verder
Door: Inge straat
whitepaper: thuiswerken door corona?
whitepaper
Weer terug naar kantoor óf een combinatie van kantoor en thuiswerken? De combinatie blijkt het meest productief. Zie de whitepaper voor tips om thuis te werken. Waar moet je rekening mee houden en hoe houd je focus, een juiste balans en productiviteit hoog? 
Lees verder
DOOR: inge straat
Is er gelijkheid binnen uw bedrijf?
artikel
De afgelopen week stond de media er vol mee: de gebeurtenissen in Amerika zetten een ieder aan het denken en kwam volop in beweging. Mooi om te zien hoe wij als mens voor elkaar opkomen en onze stem laten horen. Gelijkheid is bij ons allemaal van belang, ook in uw organisatie. Hoe staat gelijkheid ervoor binnen uw bedrijf?
Lees verder
DOOR: naomi de boer
Samenwerkingsverbanden
Wij geloven in verbinding, daarom werken wij samen met verschillende partners. Stuk voor stuk succesvolle professionals die we heel goed kennen en die graag met ons samenwerken. Om zo elkaar te versterken, te inspireren en uit te dagen. Want samen bereik je meer. Door met hen waardevolle kennis te delen kunnen wij echt passend maatwerk leveren aan onze klanten.

Ook bij onze partners stroomt het gedachtegoed van de MIOO-filosofie van EPAHS door de aderen. We zijn volledig op elkaar ingewerkt. Dus kiest u ervoor uw organisatie door ons te laten optimaliseren, dan heeft u altijd EPAHS als direct aanspreekpunt.
Pro Change Solutions
De ommezwaai
Zelf aan het stuur
JH Training en coaching

Contact

Locatie Den Helder
‌Willemsoord 29a
‌1781 AS Den Helder

Locatie Nijmegen
‌Stationsplein 26
‌6512 AB Nijmegen

T: 088 - 50 17 100
E: info@epahs.nl

Social Media

Juridisch

Meet the team

EPAHS is er om jouw organisatie te laten groeien. ‌Wij zijn hét organisatie adviesbureau die alle gebieden in balans brengt. 

Nieuwsbrief
‌‌Vacature