Storing binnen jouw team? Heb je al weleens aan systemisch coachen gedacht? 

Ken je dat gevoel dat er iets niet helemaal klopt binnen een team, je plan niet lekker loopt of helemaal niet lukt? En je niet helemaal je vinger erop kunt leggen? Het kan zomaar zo zijn dat zich van alles afspeelt op de onderlaag, ook wel de onderstroom genoemd.

artikel Kim systemisch coachen

Systemisch werken is een manier van werken waarbij het systeem centraal staat. Een team is een systeem, een afdeling is een systeem en een bedrijf is ook een systeem. Er wordt gekeken naar de ‘symptomen’ die zich aandienen bijvoorbeeld: 

  • problemen in de samenwerking die blijven terugkomen
  • het team op een diepgaande manier wil werken aan onderling vertrouwen
  • een bepaalde positie binnen het team een terugkerende dynamiek laat zien
  • vragen/onzekerheden over diensten en/of producten
  • veel ziekteverzuim met bijvoorbeeld burn-out klachten 

Systemisch coachen houdt in dat je door middel van verschillende werkvormen kijkt naar wat er aan de hand is. In feite maak je snel inzichtelijk waar de schoen wringt. Zo’n werkvorm heet een opstelling, dit kan tijdens een gesprek aan tafel maar dit kan ook met het team zelf. Een andere vorm is een bedrijfs- of team opstelling. Dan worden mensen (niet de team leden zelf, maar mensen die niets met het bedrijf te maken hebben, ook wel representanten genoemd) in een ruimte neergezet wat als het ware een levend schilderij weergeeft. Dit klinkt misschien heel onwerkelijk en zweverig, maar degene die zoiets mee hebben gemaakt zullen beamen dat het te representeren vraagstuk een weergave is van de werkelijkheid en dat op zichzelf al heel veel inzichten geeft.  

Een opstelling kan heel verhelderend zijn en veel informatie geven. Het is een snelle manier om dynamieken zichtbaar te maken en kan inzicht geven wanneer de problemen in de samenwerking blijven terugkomen en/of de relatie tussen afdelingen niet goed verloopt. Zelfs wanneer er twijfel bestaat over het toevoegen van een nieuw product of afdeling en in het bijzonder wanneer de leider vragen heeft over zijn of haar eigen plek, of impact, in de organisatie. 

Na een systeemopstelling ontstaat inzicht in de (ver)storingen en zicht op mogelijke oplossingen. 

Door het zichtbaar maken van de dynamieken, ontstaan nieuwe mogelijkheden voor verdere groei en vernieuwing. Alleen de focus op structuur en omzet is niet duurzaam, het zal de organisatie en het personeel op den duur uit putten. Door te kijken wat er in de onderstroom speelt, kun je (grote) thema’s zichtbaar maken en hierin een andere keus in maken.  

Wil je meer weten wat systemisch coachen voor jouw team kan betekenen? We komen graag met je in contact.