Duurzame

Transitie

Wil je écht veranderen, dan moet je in beweging komen. Duurzame transities gaan namelijk pas van start, wanneer we in beweging komen voor onszelf, mensen, dieren en de wereld om ons heen. Mooie voornemens, maar hoe komen we echt tot actie?

Op dit moment is duurzaam transformeren nog een mooi initiatief, straks is het een kwestie van leven of overleven. Na het laatste rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties kan niemand meer wegkijken. Dit geldt niet alleen voor het individu, maar ook voor organisaties.

Wil jij weten hoe ver je hiermee bent binnen jouw organisatie? Wil je weten waar je snel stappen kunt maken? Vul dan nu de SDG quickscan in en zie in één oogopslag hoe duurzaam jouw organisatie is.

Wat je van ons mag verwachten
Duurzaam ondernemen, hoe doe je dat? Ondanks dat veel organisaties hun steentje bijdragen, is dat nog lang niet genoeg. Men ziet de wereld om ons heen veranderen. Plastic verpakkingen verdwijnen, duurzame energiebronnen verschijnen en daarnaast zijn er nog talloze ontwikkelingen die impact hebben op onze economie en maatschappij.
 
Toch is het voor organisaties niet altijd even makkelijk om mee te gaan met deze duurzame transitie. Duurzaam verantwoord ondernemen gaat namelijk verder dan het besparen op energie en het verduurzamen van producten. De 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) bieden een praktisch raamwerk om duurzaam aan de slag te gaan! Wij hebben de SDG’s vertaald naar de werkvloer en gebruiken deze doelstellingen om de duurzame transitie leuk en effectief te maken voor jouw organisatie.

 

De 6 stappen naar een duurzame strategie
Stap 1: Nul- meting
Na het invullen van het assessment weten we precies waar je organisatie staat t.o.v. de SDG doelen.

Stap 2: Richting
Welke thema’s (SDG doelen) zijn van belang bij je duurzame strategie impact?

Stap 3: Ecosysteem
Welke impact ga jij maken met je leveranciers en partners?

Stap 4: Route
Welke doelen gaan we wanneer halen en met welke KPI’s richten we dat in?

Stap 5: Integratie
Welke doelen gaan we integreren in je huidige bedrijfsvoering?

Stap 6: Continuïteit
Hoe gaan we jouw doelen continu bewaken en waar nodig verbeteren?

 

Doel
‌EPAHS denkt vanuit het geheel. Je organisatie klaarstomen voor de toekomst gaat verder dan Mens, Informatiemanagement en Organisatie. Duurzame ontwikkeling zijn even belangrijk om je organisatie ’toekomst-proof’ te maken. Daarom helpen we je graag met:

Een duurzaamheidsassessment
Een digitale applicatie in de vorm van een SDG Dashboard
Advies en aanbevelingen van onze duurzaamheidsexperts
Integratie op de werkvloer door onze verandermanagers
 
 
Diensten
SDG assessment
SDG Quickscan
Duurzaamheidstraject
SDG Dashboard
 
 

Geïnteresseerd?

Stuur ons een e-mail en vraag een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op: info@epahs.nl