Coaching

Coaching is erop gericht om individueel of teammatig de organisatie op verschillende vlakken binnen het werkterrein te optimaliseren. Dit kan zowel gericht zijn op de ontwikkeling van de medewerkers, leidinggevenden en de processen binnen de organisatie.

EPAHS biedt diverse vormen van coaching. Zonder opgelegde opdrachten, zonder ongevraagde adviezen en mét de juiste vragen om te prikkelen. Geef jij jouw medewerkers de ruimte om het beste uit zichzelf te halen?

Wat je van ons mag verwachten

Wanneer medewerkers zich gezien en gewaardeerd voelen zorgt dit voor een verbinding met de organisatie. Hierbij is een goede relatie met het management essentieel, waar genoeg ruimte wordt gecreëerd om problemen en uitdagingen op de werkvloer te bespreken.

Door medewerkers in het proces te betrekken en ze de mogelijkheid te bieden om hun mening of gevoelens te delen, ontwikkel je als organisatie de verbinding die nodig is voor betere bedrijfsresultaten. Open en eerlijke communicatie moet op elk niveau binnen je organisatie plaatsvinden, ook onderling tussen collega’s.

EPAHS richt zich op deze onderlinge verbinding, door middel van teambegeleiding en coaching. Dit gebeurt in een veilige en prettige sfeer die teamleden stimuleert open met elkaar in gesprek te gaan, meningen te uiten, feedback te geven en samen keuzes te maken.

 
Doel
‌EPAHS denkt vanuit het geheel. Geen eilandjes, geen losse eindjes. We bieden coaching van A tot Z en helpen je graag met:
 
Bewustwording van het belang van goede communicatie
Inzicht in eigen invloed op je omgeving
Inzicht verkrijgen in je sterke en mindere sterke kanten
 
 
Systemisch coach
 
 

Geïnteresseerd?

Stuur ons een e-mail en vraag een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op: info@epahs.nl